Excalibur Car Club of Sweden

Excalibur -

The symbol of succes

Excalibur Car Club of Sweden - märkesregistret

ECCS startade i slutet av 2013 av två entusister (och Excaliburägare) med anledning av att;

1. Det inte fanns någon klubb i Sverige,

2. Excalibur firade 50-års jubileum 2014 och det måste ju uppmärksammas även i Sverige på något sett, tyckte vi!

Hemsidan har dock funnits sedan 2010 då vi tyckte att kunskapen om Excalibur bland bilentusiaster, journalister och allmänt bilintresserade var alldeles för låg. Vem har t ex inte hört om "kit-cars" och andra felaktigheter kring märket?

Klubben är dock i egentlig mening ingen förening med årsmöten, stadgar, protokoll och en massa olika avgifter. Se den mer som ett förenande forum som ordnar träffar, samlar information och håller koll på var bilarna är - allt utan några avgifter. Lite mordernare, lite enklare helt enkelt!

Har du en Excalibur eller kanske är intresserad av att skaffa en så kan du bli medlem, det är bara att höra av sig så lägger vi in dig i vårt mailregister och du får löpande info om vad vi har för planer.

Håll oss också gärna uppdaterade på status om du säljer eller köper, då har vi lättare att uppdatera vårt register.

Excalibur Car Club of Sweden

Box 2002, 144 02 Rönninge

mail: info[at]excaliburcars.se

web: excaliburcars.se

Nyhetsbrev

I mitten av februari skickade vi ut årets första nyhetsbrev. Om du inte fått det eller har haft svårt att öppna det kan du läsa det genom att klicka på bilden till vänster och öppan i nytt fönster.

Innehåller bl a:

- Jubileumsträffen 2014

- Sommarträff 2015

- 50-års plaketten

50 år, 1964 - 2014

2014, firade Excalibur 50-år med flera träffar världen över. I samband med detta har Excalibur i USA tagit fram en jubileumsplakett. Vi har nu tagit hem ytterligare ett antal och det finns att köpa direkt via klubben. Plaketten är i metall med dubbelhäftande 3M-tape på baksidan. Diametern är ca 75 mm x 4 mm. Pris 600 kr

(550 kr för medlemmar - självkostnadspris).

Fästes med fördel på kylargrillen och/eller på bakluckan.

Kontakta oss:

Enklast att kontakta oss är via detta formulär:

Excaliburbilar i Sverige

Enligt vårt register finns följande typer av bilar i Sverige.

Tycker du att något saknas, hör gärna av dig till oss.

Serie

II

III

IV

Totalt

Phaeton

Roadster

Sedan

Limousine

Totalt

Fälgar

Äntligen är fälgarna klara!

Några enstaka ekrar på mina fälgar upptäckte jag på sensommaren satt lite loss. M a o ett perfekt vinterjobb i garaget dom mörka långa kvällarna. Tyvärr visade det sig inte så lätt att hitta ersättningsekrar som jag trott. Alice på Excalibur Inc. hade inte, lika illa hos tillverkaren Dayton (men som gärna ville sälja nya i stället). Räddningen blev i stället det engelska företaget MWS (Motor Wheels Service) som tillverkade nya i rostfritt, snabbt och utan problem.

Har du behov av ekrar, renovering eller helt nya fälgar, kontakta dom gärna. Monteringen stod Ekerhjulservice i Bromma för.